Tinas sabayonne med sommarbär

Zabaglione, zabaglione, zabajone, sabayonne
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas sabayonne med sommarbär

7 ingredienser

20 min

Tina Nordströms recept på sabayonne (zabaglione, zabajone, sabayon) på mousserande vin serverad i en dessert med bär och ricotta. Italien i en skål!

Om du vill, smula över krossade rostade hasselnötskakor innan du skedar över såsen.

Ingredienser

portioner
  • 1 ask jordgubbar
  • 1 ask körsbär
  • 1 ask ricotta

Sabayonne

  • 8 äggulor
  • 100 g rörsocker
  • 2 dl prosecco (eller annat mousserande vin)
  • 0,5 citron, saften

Gör så här

  1. Dela ner jordgubbar och körsbären, fördela 2 msk ricotta i fyra skålar och toppa med bär, sätt in i kylen.

Sabayonne

  1. Blanda samman äggulor, socker och prosecco i en rostfri bunke, vispa över ett varmt vattenbad tills smeten blir vit och fluffig, smaksätt med lite pressad citronjuice.
  2. Tag ut bärskålarna och skeda över den varma såsen, servera med ett leende, ät och njut...