Cataplana, grillad fisk i foliepaket

Cataplana, grillad fisk i foliepaket
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Cataplana, grillad fisk i foliepaket

18 ingredienser

30 min

Ernst Kirchsteigers spännande paket med lax och torsk som du lagar i folie på grillen.

Ingredienser

portioner

Fiskpaket

  • 250 g laxfilé, skivas i 3 cm bitar
  • 250 g torskfilé, skivas i 3 cm bitar
  • 100 g rökt bog, skivad
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 fänkål, strimlad
  • 1 knippe salladslök, hackad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 kruka färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 kruka gräslök, hackad
  • 2-3 kvistar färsk timjan (efter smak)
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • olivolja
  • 1 msk salt
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 1 msk flytande honung

Till servering

  • färskpotatis
  • dill

Gör så här

Fiskpaket

  1. Forma först 4 båtar av kraftig aluminiumfolie.
  2. Börja med att fördela fisk, rökt bog, lök, fänkål, salladslök och de färska tomaterna i båtarna.
  3. Lägg sedan över de grovt hackade örterna och de krossade tomaterna.
  4. Häll över olivolja och vitt vin, salta och peppra samt toppa till sist med lite flytande honung.
  5. Förslut sedan foliepaketen och ställ de på grillen i ca 20 minuter, ställ dom ej direkt över eld utan sätt upp dom på grillgallret (alternativt ca 20 min i ugn på 200 grader).
  6. Serveras gärna med kokt färskpotatis.