Wokade grönsaker med räkor och fetaost

Wokade grönsaker med räkor
Foto: Paulina Westerlind
Sanna Ehdin
Sanna Ehdin

Wokade grönsaker med räkor och fetaost

Av: Sanna Ehdin

Från: Sannas Matbok

10 ingredienser

God och nyttig rätt med asiatisk touche.

Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

Ingredienser

  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl gul lök, hackad (eller röd lök)
  • 1-2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 dl gröna bönor (frysta eller färska, eller haricots verts)
  • 2 dl morot, slantade
  • 1 dl vitkål, strimlad
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • salt
  • 100 g fetaost, skuren i kuber
  • 15-20 jätteräkor

Gör så här

  1. Hetta upp kokosoljan i en panna. Fräs hastigt lök, vitlök, bönor, morötter och vitkål så de har tuggmotstånd kvar.
  2. Tillsätt ingefära och salt.
  3. Lägg i räkorna och fetaosten för servering. Servera gärna med risnudlar och sojasås.