Rulltårtsbakelse

NYHET
Rulltårtsbakelse
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg

Rulltårtsbakelse

7 ingredienser

45 min

Sno ihop en läcker bakelse på nolltid med lättbakad rulltåra skuren i bitar och toppad med färska bär och en klick grädde. Mums!

Ingredienser

Rulltårta

  • 360 g ägg (6st)
  • 130 g strösocker (+ extra att strö över)
  • 90 g vetemjöl
  • 30 g majsstärkelse
  • 30 g smör

Topping

  • 300 g vispgrädde
  • 150 g jordgubbar (eller andra bär)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Separera äggvitan i en bunke och gulorna i en annan bunke.
  4. Vispa vitorna till en maräng med 100 g av sockret.
  5. Vispa gulorna med 30 g socker ca 5 minuter tills det blir luftigt.
  6. Blanda vetemjöl och majsstärkelse väl.
  7. Blanda marängen med äggulevispet. Vänd ned mjölblandningen och sist det smälta smöret.
  8. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 7-8 minuter eller tills rulltårtan fått en fin och gyllenbrun färg.
  9. Strö socker på ett bakplåtspapper. Vänd upp den färdiga bottnen på det sockrade pappret, dra bort pappret som bottnen gräddats på.
  10. Stryk ut sylt på rulltårtan och rulla ihop.
  11. Skär rulltårtan i portionsbitar och ställ dem på högkant. Garnera med jordgubbar eller andra bär och spritsa grädde på toppen.