Rispapperspizza

POPULÄRT
koket.se
Rispapperpizza ny
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Rispapperspizza

17 ingredienser

1 h

Har du testat att göra pizza på rispapper? Om inte så är det hög tid nu! Den här versionen med ostronskivling är en riktig fullträff.
Louise:
Inspirationen till den här rätten fick jag av min goda vän Luqaz Ottosson som är kock på Gotland och som tidigare drev restaurangen Rot. Det är en rätt som går att äta precis som fredagstacosen och som är perfekt att laga tillsammans med vänner och familj. Fyll olika skålar med goda toppings och låt alla runt bordet toppa sin egen frasiga pizzabotten gjord på grillat rispapper.

Musslor & morötter
Musslor och morötter

Musslor & morötter

Receptet kommer ur Louise Johanssons bok Musslor & morötter

Läs mer

Se Louise Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl neutral rapsolja

Pizza

  • 200 g svartkål, finstrimlad
  • 300 g spetskål, finstrimlad
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 190 g inlagd ingefära, strimlad (gari)
  • 1,5 dl majonnäs (se tidigare recept)
  • 300 g ostronskivling, dragen i bitar
  • 8 rispapper (stora)
  • 1 kruka färsk koriander
  • rapsolja
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Tänd grillen för att kunna grilla på både direkt och indirekt värme. Du kan även tillaga pizzan i het stekpanna.

Majonnäs

  1. Mixa ägg, senap, vinäger, honung och salt.
  2. Tillsätt oljan lite i taget under mixning tills det binder till en majonnäs.
  3. Har du en mixerkanna kan du hälla i alla ingredienser på en gång och bara mixa genom att föra mixerstaven upp och ner några gånger.

Pizza

  1. Blanda svartkål, spetskål, parmesan och hälften av den inlagda ingefäran med majonnäsen till en coleslaw.
  2. Stek ostronskivling först i olja i ca 3 minuter tills vätskan dunstat.
  3. Tillsätt smöret och stek i ytterligare 2 minuter tills svampen blir krispig. Smaka av med salt.
  4. Bred ut ca 0,5 dl coleslaw på ett rispapper. Lägg på 0,5 dl ostronskivling.
  5. Grilla rispapperpsizzan på direkt värme, eller i en riktigt het stekpanna. Vrid rispappret så att det blir krispigt och tillagat, det tar 45–60 sekunder.
  6. Flytta över pizzan till indirekt värme, eller sänk värmen i stekpannan.
  7. Toppa med koriander och inlagd ingefära.
  8. Vik rispapperet på mitten till en halvmåne.