Råhyvlade äpplen med ärtonnaise

koket.se
Råhyvlade äpplen med ärtonaise
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Råhyvlade äpplen med ärtonnaise

8 ingredienser

1 h

Det här receptet på råhyvlade äpplen och rödbetor med ärtonnaise tar till vara på det bästa av hösten och ger dig en riktigt festlig förrätt!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 äpplen
  • ca 3 rödbetor (beroende på storlek)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • salt
  • 1 dl ärtonnaise (alt 1 dl majonnäs)
  • 1 dl valencia mandlar (eller valfri nöt)
  • 2 msk persilja, hackad
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hyvla äpple och rödbetor tunt på en mandolin och lägg ut på ett fat, varva bitarna lite.
  2. Ringla olivolja och honung över samt salta.
  3. Toppa med ärtonaise och grovhackade mandlar.
  4. Avsluta med persilja!
  5. Låt gärna stå framme 30 minuter innan servering.