Potatissnitt med gräddfil och asiatisk sill

koket.se
Potatissnitt med gräddfil och asiatisk sill
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Potatissnitt med gräddfil och asiatisk sill

6 ingredienser

25 min

Fixa enkla och goda snittar med kokta färskpotatishalvor toppade med asiatiskt kryddad sill, en klick gräddfil, sesamfrön, gräslök och koriander.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 5 delikatesspotatisar (eller små färskpotatisar)
  • 2 dl gräddfil
  • 10 bitar inlagd sill (asiatisk smak)
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk gräslök, finskuren

Topping

  • färsk koriander

Gör så här

  1. Häng gräddfilen i en sil med en duk inuti eller låt rinna av i ett kaffefilter. Ställ i kylskåpet över natten.
  2. Koka potatisen med skal på, häll av och låt svalna.
  3. Fyll en liten spritspåse med den nu avrunna och fasta gräddfilen.
  4. Skär bort en liten del av "sidorna" på potatisen, det för att de ska stå stadigt vid servering. Dela dem sedan på häften.
  5. Ställ potatisen på ett fat och spritsa gräddfil på varje.
  6. Toppa med en bit sill på varje potatis. Strö över gräslök och rostade sesamfrön. Garnera med färsk koriander och sätt ned en tandpetare i varje för att gästerna lätt skall få med sig hela gobiten.

Tips! Här hittar du recept på Catarinas två andra snittar från samma avsnitt
Smördegssnitt med sparris och gruérekräm
Krustad med citronkräm och rom