Päron i vin

koket.se
Päron i vin
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Päron i vin

8 ingredienser

1 h

Vaniljkokta päron med vin, rostad mandel och vispad grädde är en festlig dessert som sätter guldkant på dagen!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 vaniljstång
  • 4 päron (svenska t.ex. Clara Frijs)
  • 2 dl vitt vin (sött t.ex. Ruffino Vinsanto)
  • arrowrot

Servering

  • rostade mandlar
  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, honung och urgröpt vaniljstång i en kastrull.
  2. Skala päronen och skär bort kärnhuset. Dela sedan päronen i mindre bitar.
  3. Lägg ner päronbitarna i kastrullen och sjud under lock i ca 15-20 minuter. Vänd päronen om då och då.
  4. Ta sedan upp päronen.
  5. Koka ner lagen något.
  6. Tillsätt sedan vin och red av med lite arrowrot så det blir simmigt.
  7. Lägg tillbaka päronen i grytan och låt dem gärna dra några timmar innan servering.

Servering

  1. Servera päronen med rostad mandel och nyvispad grädde.