Sprödbakad torsk med panko

Sprödbakad torsk med panko
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Sprödbakad torsk med panko

Av: Markus Aujalay

Från: Måndag-torsdag : riktig mat för familjen

20 ingredienser

Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad. Asiatiskt pankoströbröd är verkligen värt att leta efter, det blir en helt annan sak än med vanligt ströbröd. Blir det något över när du stekt din fisk så spar det och strö det på köttet eller grönsakerna dagen efter. Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag : riktig mat för familjen.

Pankoströbröd är asiatiskt ströbröd som du kan hitta i välsorterade matvarubutiker.
Kolla in alla recept och läs mer om

Måndag-torsdag : riktig mat för familjen

Ingredienser

portioner
  • 4 torskfiléer (à 150 g)
  • 2 dl pankoströbröd
  • rapsolja, till stekning
  • 1 klyfta vitlök, finriven eller pressad
  • 1 citron, finrivet skal
  • kvist färsk timjan, hackade
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Avokadosallad

  • 0,5 rödlök, skalad och finhackad
  • 2 avokador, skurna i mindre bitar
  • 1 tomat, skuren i mindre bitar
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl kalamataoliver (med kärnor)
  • 1 msk kapris (i lag)
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • persilja, hackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Stek ströbrödet i olja tills det börjar blir gyllenbrunt.
  2. Blanda med vitlök, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Krydda fisken med salt och peppar och baka i ugn på 100 grader ca 20 minuter tills fisken precis är färdig.
  4. Strö över rikligt med ströbrödsblandning.
  5. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.