Löksill och sillsallad med rödbetor

Långbrosill
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Löksill och sillsallad med rödbetor

14 ingredienser

Löksillen (i mitten) - enligt Fredrik, är den viktigaste sillen av alla! Med kokt potatis och en klick gräddfil är löksillen en delikatess. Och den färgglada sillsalladen med rödbetor (till höger), blir som allra bäst när den görs någon dag i förväg så att den får stå och mogna.

Min barndoms jul
Min barndoms jul

Min barndoms jul

Fredrik Eriksson har tagit fram alla recepten till Astrid Lindgrens fina julkokbok. Köp boken här!

Läs mer

Ingredienser

Löksill

  • 6 sillfiléer, inlagda
  • 1 silverlök, liten
  • 1 rödlök, liten
  • 1 tsk malen kryddpeppar, grovmalen

Sillsallad

  • 200 g sillfilé, inlagda
  • 1 äpple, gärna Ingrid Marie
  • 1 gul lök, liten
  • 2 potatisar, stora, kokta, kalla
  • 1-2 saltgurkor
  • 2 dl rödbeta, inlagda
  • 0,5 dl rödbetsspad
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Löksill

  1. Skala och skiva silverlöken och rödlöken tunt.
  2. Skär sillen i bitar och varva med lök och kryddpeppar. Låt stå i minst 1 dygn före servering.

Sillsallad

  1. Skala och hacka löken.
  2. Tärna sillfiléer, äpple, potatis, saltgurka och rödbetor.
  3. Blanda samtliga ingredienserna i en bunke och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt sillsalladen stå minst 1 dygn i kylen så att smakerna mognar innan servering