Pizza frutti di mare

Pizza frutti di mare
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Pizza frutti di mare

13 ingredienser

Pizza frutti di mare, en pizza fullproppad med havets läckerheter.

Här hittar du Pizzadeg med surdeg, grundrecept

Ingredienser

portioner
  • 1 sats pizzadeg (se grundrecept)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka rosmarin
  • 2 citroner, skalet
  • 0,5 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 kg musslor (t ex vongole, blåmusslor och hjärtmusslor)
  • 300 g bläckfisk (kroppen)
  • 500 g jätteräka, skalade med stjärtfena kvar (ekologisk)
  • 500 g buffelmozzarella
  • 1,5 dl tomatsås (färdigköpt går bra)

Gör så här

  1. Gör pizzadeg enligt grundrecept.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Skiva vitlöken i lövtunna skivor, riv citronskalet och finhacka örterna.
  4. Blanda med olivolja och krydda rikligt med salt och peppar.
  5. Skölj och gå igenom så att alla musslor är stängda.
  6. Rensa och skiva bläckfisken i tunna ringar.
  7. Blanda skaldjur och bläckfiskringar med örtmarinaden.
  8. Skiva mozzarellaosten.
  9. Kavla ut degen tunt och bred på ett tunt lager tomatsås.
  10. Fördela skaldjuren och mozzarellaosten över pizzan.
  11. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5–10 minuter.
  12. Ta ut pizzan och ringla över lite olivolja, krydda med salt och peppar.