Leilas varma chokladbakelser

Leilas varma chokladbakelser
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas varma chokladbakelser

7 ingredienser

Denna bakelse fryser man och tar direkt från frys till ugn. Detta är ett perfekt recept att förbereda till nyår eftersom det är en kväll man vill tillbringa med sina gäster och inte stå i köket. /Leila

Det är absolut enklast att baka chokladbakelserna i silikonformar. Dessa hittar man i välsorterade köksbutiker.

Servera chokladbakelsen med Mojito ananassalsa

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 1 dl strösocker (rågad)
  • 100 g smör
  • 0,25 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao (av bra kvalitet)

Tillbehör

  • vaniljglass
  • Mojito ananassalsa, se faktarutan

Gör så här

  1. Rör samman hela ägg med strösocker, det ska INTE bli luftigt.
  2. Smält smöret och blanda med den kalla mjölken.
  3. Sikta vetemjölet och kakaon över äggen, tillsätt smörmjölken och blanda samman allt.
  4. Fyll smeten i silikonformar, sätt gärna en chokladtryffel i mitten och frys in formarna.
  5. Grädda bakelserna i 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig ugn) i ca 10-15 minuter.
  6. Man ser att den är färdig när den precis börjar spricka i locket. Bakelsen ska vara lite ogräddad i mitten.