Fikonpizza med mandel och mörk choklad

koket.se
Fikonpizza med mandel och mörk choklad
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Fikonpizza med mandel och mörk choklad

8 ingredienser

De här små pizzorna är superbra när det vankas kalas. De är väldigt chokladiga och goda och passar perfekt som dessert, fikabröd eller som annorlunda inslag på brunchen. /Leila Lindholm

Receptet ger ca 24 minipizzor.

Här hittar du Pizza med surdeg, grundrecept.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 sats pizzadeg (se grundrecept)
  • 1 förp ricotta [250 g]
  • 2 apelsiner, skalet
  • 150 g mandelmassa
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 100 g vit bakchoklad
  • 12 färska fikon
  • 0,5 dl honung, flytande
  • florsocker och mjuk vaniljglass till servering

Gör så här

  1. Gör pizzadegen enligt grundreceptet.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Dela degen i 24 bitar och kavla ut till runda minipizzor.
  4. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Bred på ett lager ricottaost och riv över apelsinskal och mandelmassa.
  6. Hacka chokladen, skiva fikonen och fördela detta över pizzorna.
  7. Ringla över lite flytande honung på varje.
  8. Grädda till gyllene i mitten av ugnen, i 8–10 minuter.