Kryddig renskav

koket.se
Kryddig renskav
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kryddig renskav

25 ingredienser

30 m

Fredrik Eriksson bjuder på kryddig renskav med råstekta jordärtskockor och mandelpotatis.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 mandelpotatisar
  • 6 jordärtskockor
  • 0,5 purjolök
  • 1 kruka persilja
  • 1 morot, fintärnad
  • 400 g renskav, fint skavad (gärna souvas rökt renkött)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 bit rotselleri, fintärnad
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 1 chilifrukt, strimlad
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk japansk soja
  • 1 bit ingefära, finriven
  • chiliflakes
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk solrosolja (eller raspolja)
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Limemajonnäs

  • 1 limefrukt
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • 1 kruka gräslök

Servering

  • gräslök
  • persilja

Gör så här

  1. Borsta potatis samt jordärtskockor och klyfta dem.
  2. Stek klyftorna på medelvärme i olivoljan i ca 30 minuter eller rosta dem i ugnen.
  3. Tillsätt finstrimlad purjolök och persilja mot slutet samt salt och peppra.
  4. Bryn morot, renskav, lök rotselleri, vitlök, chilifrukt, sambal oelek, soja och ingefära på hög temperatur så det tar lite färg.
  5. Salta och krydda med chiliflakes.
  6. Slå på grönsaksbuljongen och låt sjuda under lock i ca 30 minuter. Späd eventuellt med lite mer buljong.
  7. Smaka av, styrkan bestämmer du själv.

Limemajonnäs

  1. Riv skalet och pressa ner saften från limen i majonnäsen. Smaka av med salt och finhackad gräslök.

Servering

  1. Servera potatisen i botten på en skål med skav och majonnäs ovanpå.
  2. Toppa med gräslök och persilja.