Krämig kycklinggryta med dragon och öl

NYHET
koket.se
Krämig kycklinggryta med dragon och öl
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Krämig kycklinggryta med dragon och öl

15 ingredienser

30 min

En lättlagad gryta med saftiga kycklingsteaks, steklök, champinjoner, grädde och dragon. En skvätt öl i grytan ger den en lätt och angenäm beska. Servera med nykokt, gaffelmosad potatis toppad med lite smör och riven muskot.

Se Tina Nordström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g kycklingsteaks
  • 200 g steklök
  • 200 g champinjoner
  • smör, till stekning
  • olivolja, till stekning
  • 1 kruka färsk dragon
  • 3 msk dijonsenap
  • 2,5 dl ljus öl (lager)
  • 3 dl vispgrädde
  • 70 g spenat
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port kokt potatis
  • smör
  • muskot

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen. Skala löken.
  2. Bryn kyckling, lök och svamp i smör och olja i en stor stekpanna eller gryta.
  3. Tillsätt hälften av dragonbladen, senap och öl. Låt koka ihop ett par minuter. Blanda i grädden och låt grytan sjuda i 10-15 minuter.
  4. Smaka av såsen i grytan med salt och peppar. Vänd ner spenat och lite mer dragonblad vid servering .
  5. Servera med gaffelmosad kokt potatis toppad med smör och riven muskot.