Krabbsallad med citron

Krabbsallad med citron ny1
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Krabbsallad med citron

11 ingredienser

20 m

Krabbsallad med dill, citron, senap och äpple är en härlig kombo som snabbt blir en ny favorit, perfekt som förrätt eller drinktilltugg till festen.

Dryckestips: Folklore Albariño, 2022. Art 6263, 119 kr.

Ingredienser

portioner
  • 8 krabbklor
  • 2 äpplen (gärna svenskt aroma)
  • 0,25 spetskål
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 knippe dill (hälften hackad och hälften till garnering)
  • 2 gemsallad, plockade och sköljda blad
  • 1 msk skånsk senap
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Plocka krabbköttet.
  2. Tärna äpplet fint med skalet på, spara ett till garnering.
  3. Finstrimla spetskålen.
  4. Blanda majonnäs, senap och olivolja med rivet citronskal samt citronjuice från halva citronen (spar resten av citronen att servera som klyftor vid servering).
  5. Vänd ner spetskål, äpple och finhackad dill.
  6. Vänd försiktigt ner krabban och smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Lägg ut salladen som en blomma och fördela blandningen över.
  8. Garnera med dill och råhyvlat äpple.