Johan Jureskogs kalvlever Anglais

Johan Jureskog KK2023

Johan Jureskogs kalvlever Anglais

13 ingredienser

Kalvlever är både billigt och näringsrikt, detta måste vi lära oss och äta, basta! /Johan Jureskog

Ingredienser

portioner
  • 200 g bacon (skuret i tjocka strimlor)
  • 600 g kalvlever (färsk, utan hinna, skuren i centimeter skivor)
  • vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl kapris
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl persilja, grovhackad
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Servering

  • potatis (råstekt)
  • sockerärtor (smörsauterade)

Gör så här

  1. Stek baconstrimlorna krispiga och spara fettet.
  2. Lägg baconet åt sidan.
  3. Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar.
  4. Häll bort fettet i stekpannan.
  5. Gå i med resterande baconfett, lite smör, schalottenlök och vitlök.
  6. Låt småputtra ett tag.
  7. Skölj ur stekpannan med citronjuicen, gå i med stekt bacon och kapris.
  8. Vänd ner lite av persiljan.
  9. Servera allt ovanpå kalvlevern med resten av persiljan som garnityr.