Linsragu med selleri, sparris och paprika

Linsragu med selleri, sparris och paprika
Foto: TV4
Jessica FrejFilip Fasten
Jessica FrejFilip Fasten

Linsragu med selleri, sparris och paprika

17 ingredienser

25 min

Koka ihop en vegetarisk och mättande linsragu full med härliga grönsaker som selleri, sparris och rostad paprika.

Kolla in flera recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 3 dl röda linser
  • 2 paprikor
  • 3 morötter
  • 4 gröna sparrisar
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 1 broccoli
  • 2 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citron
  • 4 färsk bladpersilja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 4 timjankvistar, färsk
  • 4 färska rosmarinkvistar
  • 2 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Börja med att rosta paprikan i en varm gryta tillsammans med schalottenlöken, paprikapulvret och vitlöken.
  2. Skär sedan morötterna i slantar och ha ner det i grytan.
  3. Skär tomaterna i bitar.
  4. Riv ner rosmarin och timjan.
  5. Tillsätt linser, tomater och buljongen.
  6. Låt sjuda i 5-10 minuter.
  7. Skala och skär ner sparris, bleksellerin och broccoli i bitar.
  8. Sjud i 4-6 minuter.
  9. Hacka persilja och pressa saften från en citron.
  10. Tillsätt i grytan.
  11. Smaka av med olivolja, salt och peppar.