Het jultoast

Het jultoast
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Het jultoast

16 ingredienser

30 m

En het jultoast med grönkål, ingefära, chli och apelsinsmetana kan bli en ny klassiker till jul.

Ingredienser

portioner6 - 8

Grönkål

  • 6 stjälkar grönkål
  • 1 msk solrosolja
  • 1 äpple, i tunna skivor (gärna Ingrid Marie)
  • 1 bit ingefära
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 tsk Kikkoman sojasås
  • salt

Apelsinsmetana

  • 1 dl smetana, hårt vispad
  • 1 apelsin

Servering

  • 4 skivor vörtbröd
  • 1 msk smör
  • 200 g julskinka
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 2 msk senap (julsenap)

Gör så här

Grönkål

  1. Strimla kålen och stek den hastigt i varm olja. Tillsätt äppelskivorna.
  2. Salta och riv ingefäran över samt tillsätt chili.
  3. Stänk lite soja över.

Apelsinsmetana

  1. Blanda smetana med rivet apelsinskal.

Servering

  1. Stek vörtbrödet krispigt i smör.
  2. Lägg julskinkan på toasten och toppa med grönkålen.
  3. Bred på smetana och ringla över rapsolja och honung. Pudra slutligen över kryddpeppar.
  4. Servera toasten med din favoritsenap.