Grönkålssoppa med grön curry

koket.se
Grönkålssoppa med grön curry
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Grönkålssoppa med grön curry

15 ingredienser

30 m

"Den här otroliga soppan med jalapeño, grekisk yoghurt och sesamfrön har jag fått av min fina vän Rebecca Olsson. Man känner sig som Karl-Alfred bara av att titta på den! Tricket för att få till den fantastiska gröna färgen är en riktig bra blender så du kan mixa sönder spenaten ordentligt och få ut så mycket klorofyll som möjligt." /Louise Johansson

Se Louise Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 silverlök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 200 g grönkål, grovhackad
  • 2 tsk grön currypasta
  • 5 dl frysta ärtor
  • 8 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 65 g bladspenat
  • 1 limefrukt, rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 jalapeño, finskivad
  • 0,5 dl svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Fräs vitlök och lök med olja i en stor kastrull i ca 2 minuter.
  2. Tillsätt grönkål samt currypasta och fräs i ytterligare 2 minuter.
  3. Häll i ärtor, kokosmjölk, vatten samt buljongtärning och låt koka upp.
  4. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.
  5. Mixa soppan slät i en blender tillsammans med spenat.
  6. Smaksätt soppan med limeskal, limesaft och salt.
  7. Toppa soppan med yoghurt, jalapeño och sesamfrön innan servering.