Gammaldags matjessill med kaviar

Gammaldags matjessill med kaviar
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gammaldags matjessill med kaviar

10 ingredienser

30 m

Årets sill är en hyllning till matjesillen och klassiska smakksätttare som gör att sillen påminner lite om gubbröra.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 4 bitar matjessill (gammaldags från Klädesholmen) [250 g]
  • 3 ägg, kokta
  • 1 knippe dill
  • 1 rödlök [ca 100 g]
  • 1 msk olja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk kaviar
  • 2 msk smetana
  • 1 dl majonnäs
  • 2 cl brännvin (Östgöta Sädes)

Gör så här

  1. Skär sillen i vackra bitar som är ca 1 cm stora.
  2. Grovhacka äggen.
  3. Finhacka dillen och spara lite dill till garnering.
  4. Skiva en halv rödlök till garnering. Finhacka andra halvan och stek i olja och socker så att det karamelliseras. Låt sedan svalna.
  5. Blanda alltsammans försiktigt. Garnera med rödlöken och dillvippor.
  6. Servera gärna sillen med svensk färskpotatis, kavring och en god lagrad cheddarost.