Fudgebrownie med salt jordnötskolatäcke

Fudgebrownie med jordnötskolatäcke Dansukker
Foto: Köket.se

Fudgebrownie med salt jordnötskolatäcke

10 ingredienser

40 min

Herre jösses.. En mer dekadent efterrätt går inte att hitta! En seg chokladig browniebotten som täcks av ett salt jordnötskolatäcke - mums säger vi bara!

Dansukker - det enda svenska strösockret.
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker - det enda svenska strösockret.

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

Brownie

  • 150 g smör
  • 2,5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg

Jordnötskolatopping

  • 100 g smör
  • 1,5 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 0,5 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä botten på en springform med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och kakao och rör om. Ta bort från värmen och kläck i äggen och tillsätt sedan vetemjölet. Vispa lätt ihop tills du har en jämn smet. Häll över smeten i bakformen.

Jordnötskolatopping

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de andra ingredienserna förutom jordnötterna. Låt kolan sjuda på medelvärme i ca 5 minuter. Ta bort från värmen och rör i jordnötterna.
  2. Häll kolatoppingen över brownien och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Mitten på kakan ska dallra om du skakar lätt på formen, då är kakan klar!
  3. Låt kakan svalna helt innan du serverar den.
TIPS!
Fler tips!
Morotskaka i långpanna Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer