Finstrimlad lövbiffsauté

koket.se
Finstrimlad lövbiffsauté ny
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Finstrimlad lövbiffsauté

15 ingredienser

30 m

Finstrimlad lövbiffsauté med kantareller och salladsök är en riktigt festlig rätt att njuta av i helgen.
Servera krondillskokta morötter och Inlagd västeråsgurka med dill till!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g lövbiff
  • 1 knippe salladslök
  • ca 2 dl svamp (kantareller och skogssvamp)
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 4-6 blad salvia
  • 2 msk oxbuljong (på flaska)
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • ca 1 msk cognac
  • smör
  • 1 dl vitt vin
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 kruka persilja

Gör så här

  1. Strimla köttet och löken fint.
  2. Rensa svampen och dela den i bitar.
  3. Skiva vitlök samt strimla salvia.
  4. Stek kantarellerna i smör och olivolja tillsammans med vitlök och salvia. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Tillsätt buljong samt grädde och låt det koka ihop.
  6. Smaksätt med senap och cognac.
  7. Stek köttet i olivolja på hög värme innan servering. Glaserar sedan köttet med vitt vin.
  8. Häll blandningen över kantarellerna och tillsätt salladslöken.
  9. Smaka av en sista gång och toppa med persilja.

Dryckestips!
Paul Jaboulet, Parallèle 45 Blanc, 2021. Nr 70005.
Mousserande äpple, Rudenstam.