Kraftarbetarens glögg

Kraftarbetarens glögg
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kraftarbetarens glögg

7 ingredienser

20 min

Använd gärna en tjockbottnad kastrull till det här receptet så glöggen inte bränns vid.

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker
  • 33 cl porter (öl)
  • 1 kanelstång
  • 15 kardemummakärnor
  • 10 hela nejlikor
  • 75 cl rött vin
  • 2 dl sherry

Gör så här

  1. Sprid ut sockret över hela bottnen på en tjockbottnad kastrull. Peta endast runt i sockret tills det smält och fått en fin ljusbrun färg.
  2. Häll sedan i en halv flaska porter och lös upp sockret i detta. När det lösts upp helt häll då i resten av portern.
  3. Koka upp detta och lägg sedan i kanelen. Krossa hela kardemummakärnor och kryddnejlikor med en mortel och tillsätt i kastrullen.
  4. Låt puttra en stund. Häll till sist i rödvinet och sherryn. Värm upp och servera.