Ernst Kirchsteigers saffranspäron

Saffranspäron
Foto: Tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernst Kirchsteigers saffranspäron

7 ingredienser

ca 35 min

Lägg päron i en saffranslag och servera som dessert med grädde till. Försvinnande gott!

Gott till saffranspäron
Klenäter

Ingredienser

portioner
  • 6 päron fast, och mogna
  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 0,5-1 g saffran (efter smak)
  • 10 kardemummakärnor
  • 6 cl päronkonjak
  • 2 tsk flytande atamon (konserveringsmedel)

Gör så här

  1. Skala päronen. Behåll stjälken och skär av botten så att de står stabilt.
  2. Häll vatten, socker, saffran, kardemummakärnorna, konjak och konserveringsmedel i en kastrull och koka upp.
  3. Lägg sedan i päronen och koka de försiktigt tills päronen känns mjuka.
  4. När päronen är färdiga ta bort ytskummet som har bildats med en sked.
  5. Lyft över päronen till en kokad och torr glasburk.
  6. Häll lagen försiktigt över päronen.
  7. Förslut burken och förvara svalt.
  8. Avnjut tillsammans med lättvispad grädde och klenäter som en dessert.