Muffins med banan och pekannötter

Muffins med banan och pekannötter
Foto: Sara Palmquist/TV4
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Muffins med banan och pekannötter

11 ingredienser

Systrarna Eisenmans fantastiska muffins - måste provsmakas!

Ingredienser

portioner
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 bananer (mogna)
  • 1 dl gräddfil (eller filmjölk)
  • 2 ägg
  • 0,75 dl rapsolja (eller solrosolja)
  • 2 dl pekannötter, grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
  3. Mosa bananerna i en annan skål.
  4. Rör ner filmjölk, ägg och olja och blanda väl.
  5. Tillsätt mjölblandningen och rör om.
  6. Tillsätt pekannötterna.
  7. Lägg pappersmuffinsformar i en muffinplåt. Fyll varje form till hälften.
  8. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt dem sedan svalna.