Couscoussallad med ärtor

Couscoussallad med ärtor ny
Jessica Frej
Jessica Frej

Couscoussallad med ärtor

13 ingredienser

15 m

"Den här lagar jag ofta till lunch, oavsett om det är matlåda eller picknick som ska göras. Se receptet som ett tips mer än något du måste följa slavisk. Variera efter vad du har hemma!" /Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vatten
  • salt
  • 2 dl frysta ärtor
  • 2 dl couscous (finns glutenfri gjord på råris)
  • 1 knippe ramslök (eller en påse spenat)
  • 2 morötter
  • 0,5 gurka
  • färska örter (dill, mynta eller persilja)
  • citron
  • pistagenötter (eller andra nötter)
  • parmesanost, riven
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp 3 dl vatten med salt. Lägg i frysta ärtor och låt koka i 1 minut.
  2. Häll i couscous och rör om. Lägg på ett lock och låt stå i 5 minuter.
  3. Hacka och fräs ramslök eller spenat i lite olja.
  4. Skala och grovriv morot samt hacka gurka och örter.
  5. Blanda den nykokta couscousen med övriga ingredienser och lägg i två lådor.
  6. Ringla lite olivolja och svartpeppar över.

Tips! Tomater, eller soltorkade tomater, är också gott i. Räkor eller rester från grillmiddag är ett till bra tips att blanda i. Har du sparris? Slanta upp den och stek den med ramslöken. Fetaost eller mozzarella går fint istället för parmesanost. Pistagenötterna kan bytas mot andra nötter och frön.