Chokladkaka med kaffesirap, rom- och vaniljgrädde samt röda vinbär

koket.se
Chokladkaka med kaffesirap, rom- och vaniljgrädde samt röda vinbär
Foto: TV4
Mikaela Hedenskog
Mikaela Hedenskog

Chokladkaka med kaffesirap, rom- och vaniljgrädde samt röda vinbär

Av: Mikaela Hedenskog

Från: Sveriges mästerkock

15 ingredienser

1 h

Kladdkaka med kaffesmak serveras med vaniljgrädde, kaffesirap och syrliga röda vinbär.

Se Mikaela Hedenskog laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kladdkaka

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 3 msk kaffe, starkt

grädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk rom
  • 1 vaniljstång

Kaffesirap

  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl bryggkaffe
  • 1 dl kaffeböna
  • 1 dl vatten

Servering

  • 2 dl röda vinbär

Gör så här

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa snabbt ihop ägg och socker. Smält smör, tillsätt choklad och blanda ihop tills chokladen smält. Tillsätt chokladsmöret i äggvispet och blanda till en smet.
  3. Blanda ned kaffe, salt och kakao i smeten, häll upp i smord springform och baka kakan i 15 minuter, kyl ned din kladdkaka innan du serverar den.

Grädde

  1. Vispa grädden och smaksätt med rom och skrapet från en hel vaniljstång.

Kaffesirap

  1. Koka upp vatten, kaffe, kaffebönor, socker och vaniljstång (den som blev över från grädden) tills den börjar bli sirap i konsistensen. Sila av noga.

Servering

  1. Lägg upp kaka, kaffesirap, grädde och bär.