Äpple med mascarponekräm

koket.se
Äpple med mascarponekräm
Foto: Anna Larsson & Martina Ankarfyr
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Äpple med mascarponekräm

11 ingredienser

30 m

Är du sugen att testa ett nytt recept med äpplen? Dessa vinkokta äpple med mascarponekräm och olivolja är en rikitgt lyckad dessert, och inkokta äpplen har dessutom lång hållbarhet - perfekt om du inte vill äta desserten på en gång!

Boktips! Musslor & morötter
Musslor och morötter

Boktips! Musslor & morötter

Receptet kommer ur Louise Johanssons bok Musslor & morötter

Läs mer

Se Louise Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 apelsin, skal och pressad saft
  • 1 citron, skal och pressad saft
  • 2 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • 8 dl rött vin
  • 2,5 dl strösocker
  • 8 röda äpplen

Mascarponekräm

  • 2 dl vispgrädde, lättvispad
  • 250 g mascarpone

Servering

  • 1 dl marconamandel, rostade med salt och grovhackade
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Dra remsor av skalet på apelsinen och citronen med en potatisskalare samt pressa saften.
  2. Koka upp citrusskal, citrussaft, kanel, stjärnanis, vin och socker. Lägg i äpplena och låt sjuda i ca 10 minuter tills de är mjuka rakt igenom. Låt äpplena svalna i lagen.

Mascarponekräm

  1. Blanda grädde och mascarpone till en kräm.

Servering

  1. Servera mascarponekrämen med äpple och marconamandel samt ringla olivolja över.