Grön curry thai

Grön curry thai
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Grön curry thai

Av: Andreas Hedlund

Från: Köket

10 ingredienser

25 min

En currygryta med mycket smak som går snabbt och lätt att laga.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp kokosmjölk
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 zucchini, skuren i tärningar
  • 0,5 aubergine, skuren i bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • peppar
  • olja, att fräsa i

Gör så här

  1. Skala löken och skär ner den och de övriga grönsakerna.
  2. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja.
  3. Tillsätt currypastan. Häll på kokosmjölk och grönsaksbuljong.
  4. Fortsätt koka tills grönsakerna är mjuka, cirka 10-15 minuter. Smaksätt med salt och peppar.