Engelska choklad- och hallonscones

POPULÄRT
Engelska choklad- och hallonscones
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Engelska choklad- och hallonscones

10 ingredienser

Nybakta scones är gott till frukosten. Du kan smaksätta dem som här med choklad och hallon.

Tips!
När man gör dessa scones så måste bären vara frysta när man blandar dem i degen. Annars så blir det bara sylt av dem! I England serveras scones med grädde och sylt, jag tycker att dessa är supergoda med lite Philadelphiaost.

Egentligen kan man bara plocka fram ett grundrecept på scones eller sitt favoritrecept och tillsätta hackad choklad och frysta bär. Man kan också smaksätta scones med t ex torkad frukt, ädelost, banan och choklad eller andra bär. Använd fantasin…

Ingredienser

portioner
  • 8 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl rörsocker
  • 125 g smör, kallt
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad 70 %, hackad
  • 150 g frysta hallon
  • ägg, vispat, och råsocker till pensling

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.
  2. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna.
  3. Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar.
  4. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg.
  5. Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sönder.
  6. Platta ut degen till cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut runda scones eller skär i trekantiga bitar.
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.
  8. Bakas i ugn 250 grader till gyllene färg, cirka 10 minuter.