Leilas knapriga favorit paj

Leila Lindholm

Leilas knapriga favorit paj

9 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 6 dl rabarber, i bitar
  • 3 dl jordgubbar, delade
  • 2 msk potatismjöl
  • 50 g vitchoklad
  • 1 dl sötmandel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 l vaniljglass

Gör så här

  1. 1.Värm ugnen till 200 grader.
  2. 2.Blanda rabarber, jordgubbar och potatismjöl och lägg i ugnsfast form.
  3. 3.Hacka vitchoklad och mandel grovt, blanda med havregryn, socker och kallt smör i bitar.
  4. 4.Nyp ihop till en smuldeg och strö över rabarbern och jordgubbarna.
  5. 5.Baka pajen till gyllene färg i cirka 15 minuter.
  6. Servera med en klick mjuk vaniljglass!