Jordgubbs- och rabarberkräm

Jordgubbs- och rabarberkräm
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Jordgubbs- och rabarberkräm

9 ingredienser

Det är väldigt gott med kräm som mellanmål. Gör kräm på sommarens talanger, jordgubbar och rabarber.

Ingredienser

portioner
  • 1 l rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron, saft och skal
  • 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Redning:

  • 2 msk potatismjöl
  • 0,5 dl vatten, kallt

Gör så här

  1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.
  5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.