Rosépepparbiffar

Rosépepparbiffar
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Rosépepparbiffar

11 ingredienser

35 min

Peppriga biffar med en fräsch sås på crème fraîche.

Ingredienser

portioner
  • 700 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 tsk rosépeppar, grovmalen
  • Hela rosépepparkorn

Gör så här

  1. Skala löken och riv den fint ner i färsen i en bunke. Arbeta i vatten, salt och malen vitpeppar och blanda till en smidig färs.
  2. Sätt ugnen på 200°. Skölj händerna i kallt vatten och forma 12 små biffar. Låt en matsked smör bli brunt i en panna på medelvärme och stek biffarna hastigt en minut på varje sida.
  3. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter
  4. Blanda samman crème fraiche med buljongen i en kastrull. Hetta upp försiktigt och koka upp. Krydda såsen med salt, rosépeppar och vitpeppar. Slå såsen över biffarna och dekorera med hela rosépepparkorn.