Många sorters sallad med avokado

Många sorters sallad med avokado
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Många sorters sallad med avokado

6 ingredienser

Det blir gott och vackert när man blandar olika sorters sallad. Enklast tänkbara är att köpa någon av de färdiga blandningar som finns i affären.

65 kcal/273 kJ, 6 g fett, 2 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 150 g salladsmix
  • 6 rädisor
  • 1 avokado
  • citron, pressad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj salladen och riv den i mindre bitar.
  2. Skölj och skär rädisorna i mycket tunna skivor.
  3. Skala och skär avokadon i skivor och pressa över lite citron så att den inte mörknar.
  4. Strö över lite salt och ta ett tag med pepparkvarnen.