Banana chocolate muffins

Leila Lindholm

Banana chocolate muffins

12 ingredienser

35 min

Muffins med smak av banan och choklad.

Receptet är beräknat för 8 stycken stora eller 12 stycken små muffins.

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, skalet
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao (av god kvalitet)
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 3 bananer
  • 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt separat, rör ner i smeten.
  3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skiva bananerna och hacka chokladen grovt.
  4. Varva banan och hackad choklad med smeten i muffinsformar, spara några bitar choklad att lägga på toppen av varje muffins.
  5. Fyll formarna till 2/3 och toppa med en chokladbit.
  6. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.