Molinders skånska senapssill

koket.se
Molinders skånska senapssill
Foto: Charlotte Gawell
Nils mmolinder
Nils mmolinder

Molinders skånska senapssill

13 ingredienser

10 m + tid i kyl

Vill du testa att göra en egen sill till sommarens festligheter? Den här skånska senapssillen kan bli en riktig fullpoängare!

Sill & strömming - recept, vett och värt att veta
Sill & strömming - recept, vett och värt att veta

Sill & strömming - recept, vett och värt att veta

Receptet är hämtat ur Nils Molinders kokbok

Läs mer

Se Nils Molinder laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 inlagd sill, i gaffelbitar
  • 2 krm senapsfrö (bruna)
  • 1 krm gula senapsfrön
  • 6 cl vitt vin
  • 4 cl koncentrerad fläderblomssaft
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vinäger, röd eller vit
  • 1,5 dl matolja
  • 1 knippe dill, finklippt
  • nymalen vitpeppar
  • ev 1 msk crème fraîche

Gör så här

  1. Blötlägg senapsfröna i vitt vin och flädersaft. Låt dra i kylen i ca 48 timmar.
  2. Blanda senapen med socker och vinäger.
  3. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning.
  4. Rör i lite senapskorn i taget tills det passar din smak.
  5. Lägg i sillen och låt stå över natten i kylen.
  6. Vänd i nyklippt dill och mald vitpeppar innan servering.
  7. Du kan även tillsätta 1 msk crème fraîche innan servering för att få lite högre syra.