Inkokt röding med tillbehör

koket.se
Inkokt röding med tillbehör
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Inkokt röding med tillbehör

21 ingredienser

30 m + tid i kyl

Inkokt röding med svensk färskpotatis, inlagd gurka, gräslök och tomatmajonnäs är en rätt som andas svensk sommar.
Vintips: Folklore, Albarino 2023, art nr 6263.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Röding

  • 600 g röding, 4 bitar med eller utan skinn (från Landö)
  • 1 l vatten
  • dillstjälkar
  • 2-3 tsk salt (beroende på hur salt du önskar rätten)
  • 3 citroner, i skivor

Inlagd gurka

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • nymalen vitpeppar
  • 1 gurka
  • dill

Tomatmajonnäs

  • ca 2 tomater (beroende på storlek)
  • 2 dl majonnäs (gärna hemgjord)
  • 1 knippe gräslök
  • 1 citron
  • 1 tsk grovkornig dijonsenap
  • ca 1-2 tsk akvavit

Servering

  • färskpotatis (svensk)
  • citron, i klyftor
  • 1 bladsallad
  • tomat

Gör så här

Röding

  1. Koka upp lagen och slå den över rödingen på ett fat.
  2. Dra plastfilm över fatet och låt dra i kylen över natten.

Inlagd gurka

  1. Blanda ättika, socker, vatten och vitpeppar till en lag.
  2. Skala gurkan randig och lägg den i lagen. Låt gärna dra i några timmar.
  3. Innan servering tillsätt du dill.

Tomatmajonnäs

  1. Tärna tomaterna fint och vänd ner dem i majonnäsen.
  2. Finhacka gräslök samt riv lite citronskal och vänd ner det i tomatmajonnäsen.
  3. Smaksätt med dijonsenap och lite akvavit.

Servering

  1. Dra bort skinnet på fisken och servera den med nykokt färskpotatis, majonnäsen, citronklyftor, sallad, gurkan och lite extra tomater.