Gratinerade jätteräkor

Nils mmolinder

Gratinerade jätteräkor

8 ingredienser

20 m

Gratinerade jätteräkor med chili och vitlök tillsammans med en god bit bröd gör sig riktigt bra i vårvärmen.

Ingredienser

portioner
  • 24 jätteräkor (gambas)
  • 400 g smör, rumstempererat
  • 2 röda chilifrukter, finhackade
  • 0,5 citron, zest och saft
  • 4 klyftor vitlök, pressade eller finhackade (stora)
  • 2 dl ströbröd (gärna pankoströbröd)

Servering

  • timjankvist
  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom räkorna väl i en bunke.
  3. Placera räkorna i en eldfast form, gärna så att de ligger tätt.
  4. Bred på rikligt med gratineringssmör.
  5. Gratinera i ugn i ca 7 minuter tills de har fått fin färg.

Servering

  1. Garnera räkorna med en kvist timjan och servera ett gott bröd till.